Volledig scherm
Wil Stapper in haar winkel Sur de Soi Lingerie in Etten-Leur. © Nicole Roelands

Badmode trend? 'Tien pond lichter in tien seconden'

last minuteBijna vakantie, nog een paar dagen om alles te regelen. BN DeStem telt af en tipt over wat u niet mag vergeten. Vandaag: zwemkleding.

Quote

Vaak komen klanten één dag voor hun vakantie langs. Als iets niet past, kan ik het niet meer bestellen

Wil Stapper, Sur de Soi Lingerie

De paskamers bij Sur de Soi Lingerie - wat 'zeker van jezelf' betekent - zitten vol als we een bezoek brengen aan de winkel aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur. ,,Als je nu niet verkoopt, is er iets mis", verzekert eigenaresse Wil Stapper ons.

Last minute
Ze heeft het er maar druk mee en loopt van hot naar her. ,,Een maatje groter proberen? Of net dat hogere bikinibroekje eens passen?"

In de maanden juni en juli komen de meeste klanten naar de winkel voor de badmode. Wel pas vaak één dag voor hun vakantie. ,,Tja, dan willen ze van alles, maar dat gaat niet altijd. Als iets niet past, kan ik het niet meer bestellen."

Luxe segment

De onderneemster heeft heel het jaar door een hoekje van de winkel ingericht met items die in de uitverkoop zijn. Ook is net de nieuwe collectie binnen, wat vaak extra klanten trekt. ,,Maar eigenlijk krijg ik iedere maand wel iets nieuws binnen. Dat is fijn voor de klanten die in het najaar naar de zon gaan. Met mijn winkel richt ik mij op het luxe segment. Die klanten maken vaak een cruise in het najaar."

Corrigerend badpak

Wat dit jaar dé trend in de badmode is? Met stip op nummer één staat het corrigerend badpak met de slogan 'Tien pond lichter in tien seconden'. ,,En voor de mannen zijn dat gewoon de shorts en de zwembroeken." Of er wel eens mannen in de winkel komen? ,,Een enkeling. Meestal neemt de vrouw iets voor ze mee."

Stapper is niet onbekend met de last minute aankopen voor de zomervakantie. Ze heeft sinds negen jaar haar winkel, maar werkte daarvoor in een autobedrijf. Ook daar werden veel auto's net voor de vakantie naartoe gebracht.