Volledig scherm
Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de kluisjesroof in Oudenbosch. © NPO

Belangrijke getuige kluisjesroof Oudenbosch meldt zich: dertig tips na Opsporing Verzocht

OUDENBOSCH – Een belangrijke getuige van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch heeft zich gemeld. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Mede dankzij dit opsporingsprogramma zijn er dertig tips binnengekomen over de spraakmakende roof.

In bijna alle gevallen waren het 'meedenktips' over de veronderstelde samenwerking tussen de daders en beveiligers. ,,Met name mensen uit de wereld van de beveiliging reageerden, maar ook een helderziende die tevens meent te weten waar de buit is'', liet de politie weten.

Camerabeelden

In de uitzending van dinsdagavond werden camerabeelden getoond waarop is te zien hoe twee daders met volle vuilniszakken vertrekken. De dieven roofden begin maart honderden kluisjes leeg bij de Rabobank in Oudenbosch. Ze waren in totaal meer dan 24 uur binnen en verlieten de bank met miljoenen aan contant geld en sieraden.

Volgens de politie kregen de daders hulp van twee beveiligers om binnen en buiten te komen. De beveiligers zijn begin april gearresteerd en zitten nog vast. Ze worden formeel verdacht van diefstal door braak. Het Openbaar Ministerie denkt dat de collega's Henri van W. (43) uit Etten-Leur en Agron K. (45) uit Roosendaal de kluisjesrovers de bank hebben in en uit gelaten. 

De twee ontkennen volgens hun advocaten. De politie hoopt dat het publiek kan helpen bij de opsporing van de dieven.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement