Volledig scherm
PREMIUM
Voor Kelly is de haven in Willemstad hét kenmerk van haar woonplaats. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Willemstad is het grootste drugshol ever’

jong in...WILLEMSTAD - Hoe is het om op te groeien in WestBrabant? Waar houden jongeren zich mee bezig? We laten hen hier aan het woord. Vandaag Kelly van der Laan (18).

Kelly van der Laan (18)

Woont met: papa Sjard, mama Alike en broertje Nolam
Huisdieren: hondje Cooper
Studeert: nee
Hobby’s: werken
Baan: fulltime in de horeca, bij Buurthuis Irene en camping Bovensluis
Verliefd: op vriend Bart

Je gaat momenteel niet naar school.
,,Nee, school is niks voor mij. Ik heb een poging gedaan om te leren voor verkoopspecialiste, maar dat was niks. Ik ben toen vrij snel gaan werken.’’

Hoe zie je je toekomst voor je?
,,Voorlopig blijf ik in de horeca. Als ik een jaar of 40 ben, denk ik niet dat ik het zie zitten om tot vijf uur’s nachts te werken. Dat doe ik nu weleens op festivals via een evenementenorganisatie. Ik vind het zo wel best. Ik hoef geen 9 tot 5 baan. Wat ik later wil doen, zie ik dan wel weer.’’

 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.