Volledig scherm
Hoe is het om op te groeien in Brabant? Waar houden jongeren zich mee bezig? In de rubriek Jong in West-Brabant interviewen we elke week een jongere uit de regio. Op hun lievelingsplek. Meike Drent uit Oosterhout bij Willemsen Sport. © Jan Stads/Pix4Profs

‘Fijn dat Oosterhout niet zo druk is’

jong inHoe is het om op te groeien in Brabant? Waar houden jongeren zich mee bezig? Op deze plek komen ze aan het woord. Vandaag: Meike Drent (15) uit Oosterhout.

We zijn bij Willemsen Sport, waarom heb je deze plek gekozen?

,,Ik doe mijn oordopjes in en denk nergens meer aan. Ik begon op mijn dertiende met fitness, vond het steeds leuker. Nu ben ik bijna elke dag in de sportschool te vinden. Op de apparaten, in de weer met gewichten. Ik doe het om mijn hoofd leeg te maken en het geeft me een goed gevoel. Zeker nu ik mijn lichaam zie veranderen.”

Kun je in Oosterhout jezelf zijn?

,,Ik denk dat het per persoon verschilt. Ik wel, het maakt me ook niet uit wat mensen van me vinden. Zo heb ik schoenen die een beetje op bowlingschoenen lijken. Op school maken ze daar weleens grapjes over en dan zeg ik: ‘ja klopt, die heb ik meegenomen van de bowlingbaan’.”

In de binnenstad staan veel winkels leeg. Saai?

,,Een dagje shoppen met mijn moeder doe ik liever in een grotere stad. Maar als ik echt iets nodig heb, blijf ik in Oosterhout. De Paskeamer en Hip & Go zijn leuke winkels. Ik vind het ook wel fijn dat het niet zo druk is hier. Wat meer winkels zouden de stad gezelliger maken, maar liever geen ketens. Dat is zo massaal.”

Valt er verder nog iets te beleven?

,,Er zijn best veel activiteiten voor kinderen, maar voor mijn leeftijdsgroep is er weinig te doen. En dan zeuren ze dat jongeren te veel op de bank zitten en televisie kijken. Het zou leuk zijn als de sportvelden van clubs altijd open zijn, zodat je na school even een uurtje kan hockeyen. Uitgaan is ook lastig. Ik kom wel binnen in cafés, zie er wat ouder uit, maar veel anderen niet.”

Drink je tijdens het uitgaan?

,,Ik ga niet vaak uit en als ik ga, drink ik hooguit één glaasje of shotje. Ik mag van mijn moeder nog geen alcohol en dat begrijp ik wel. Ik heb ook geen zin om de volgende dag hoofdpijn te hebben.”

In Oosterhout is nu veel te doen over lachgas. Weleens geprobeerd?

,,Daar doe ik echt niet aan! Ook niet aan drugs, je verpest er alles mee. Ik ken wel mensen die lachgas gebruiken, heel dom. Ik heb een onderzoek gelezen over een jongen die te veel had gebruikt en flauwviel.”

Wil je hier voor altijd blijven wonen?

,,Ik vind het fijn dat Oosterhout wat rustiger is, voel me veilig op straat. Heb al mijn hobby’s in de buurt; de sportschool, de jachthaven in Drimmelen waar ik zeil. Mijn familie en vrienden wonen hier. Maar als ik ooit een baan krijg aan de andere kant van het land, dan zou ik het niet erg vinden om te verhuizen.”

Meike Drent, Oosterhout

Woont met: moeder Edith, stiefvader Koen en broer Ruben (19)
Huisdieren: poes Snoes
Zit in: vierde klas Effent
Hobby’s: fitness, hockey, zeilen, hardlopen, piano spelen, zingen en fotograferen
Bijbaantje: restaurant La Cantina
Verliefd: op Jeremy

 1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
  PREMIUM

  Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

  Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.
 2. Boerenleven
  Boerenpraat

  Boerenle­ven

  MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.