Lola Donkers wil graag wat van de wereld zien. Binnenkort gaat ze twee weken naar China, omdat ze het vak Chinees heeft op school.
Volledig scherm
PREMIUM
Lola Donkers wil graag wat van de wereld zien. Binnenkort gaat ze twee weken naar China, omdat ze het vak Chinees heeft op school. © Pix4profs / Jan Stads

‘De jongens in Chaam zijn een beetje lomp’

jong in...CHAAM - Hoe is het om op te groeien in West-Brabant? Waar houden jongeren zich mee bezig? We laten hen op deze plek aan het woord. Vandaag: Lola Donkers (15) uit Chaam.

Lola Donkers (15) uit Chaam kan niet wachten om haar vwo-diploma te halen en haar dorp te verlaten. Het liefst gaat ze naar de toneelacademie en wordt ze actrice. ,,Ik wil veel van de wereld zien.’’

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda