Volledig scherm
© Natuurbrandrisico.nl

Code oranje voor natuurgebieden in Noord-Brabant

ETTEN-LEUR - De veiligheidsregio's hebben code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland. Het aangename weer zorgt voor droogte in de natuur, wat tot snel uitbreidende natuurbranden kan leiden.

Wandelaars en bezoekers van natuurgebieden in deze regio krijgen het advies om zeer alert te zijn om kleine brandjes meteen te melden. Door de droogte kan het vuur zich in een hoog tempo verspreiden.

Naast (kook)vuren, zijn vuurkorven, wensballonnen en vuurwerk ook verboden in natuurgebieden. Ook waarschuwt Politieteam Langstraat voor natuurbranden die per ongeluk veroorzaakt kunnen worden. Sigaretten en glas dienen daarom in een prullenbak gegooid te worden. Ook adviseren ze om auto's niet te parkeren in hoog en droog gras.

Daarnaast wordt geadviseerd om altijd blusmiddelen bij de hand te houden. Wanneer u zich in de buurt van een brand bevindt, wordt geadviseerd om zo snel en ver mogelijk te vluchten. Loop daarbij niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreidt, maar haaks op de brand waarmee u de kans verkleint dat de brand u inhaalt.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.