Volledig scherm
PREMIUM
Voor een nieuw complex met woningen, supermarkt, winkels en horeca moet eerst flink worden gesloopt in hartje Zevenbergen. Ook deze panden aan de Markt moeten wijken. © foto Ad Goddrie

Sloopwerk Markt en omgeving begint in april

ZEVENBERGEN - De sloop van panden aan de Molenstraat, Markt en Doelstraat in Zevenbergen begint in april volgend jaar. Dit werk neemt zo'n drie maanden in beslag. Het terrein gaat daarna over naar vastgoedbedrijf Synchroon dat er een complex met woningen, supermarkt en horeca- en winkelpanden gaat ontwikkelen.

Quote

Nog een paar maanden aan voorberei­ding nodig, onder meer voor sloopver­gun­ning en aanbeste­ding

Woordvoerder gemeente Moerdijk

In oktober veegde de Raad van State een bezwaar tegen het bouwplan in hartje Zevenbergen van tafel en zette daarmee het licht definitief op groen. Maar het duurt volgens een woordvoerder van de gemeente Moerdijk nog wel even voordat de sloop van 23 panden inclusief een flatje begint. ,,Alle panden die gesloopt moeten worden zijn in ons bezit. Ongeveer tien zijn er nog bewoond, maar deze mensen gaan er uiterlijk 31 december uit. Per 1 januari staan ze dus leeg, maar we hebben nog een paar maanden aan voorbereiding nodig, onder meer voor een sloopvergunning en voor de aanbesteding.”