Volledig scherm
PREMIUM
Voor een nieuw complex met woningen, supermarkt, winkels en horeca moet eerst flink worden gesloopt in hartje Zevenbergen. Ook deze panden aan de Markt moeten wijken. © foto Ad Goddrie

Sloopwerk Markt en omgeving begint in april

ZEVENBERGEN - De sloop van panden aan de Molenstraat, Markt en Doelstraat in Zevenbergen begint in april volgend jaar. Dit werk neemt zo'n drie maanden in beslag. Het terrein gaat daarna over naar vastgoedbedrijf Synchroon dat er een complex met woningen, supermarkt en horeca- en winkelpanden gaat ontwikkelen.

Quote

Nog een paar maanden aan voorberei­ding nodig, onder meer voor sloopver­gun­ning en aanbeste­ding

Woordvoerder gemeente Moerdijk

In oktober veegde de Raad van State een bezwaar tegen het bouwplan in hartje Zevenbergen van tafel en zette daarmee het licht definitief op groen. Maar het duurt volgens een woordvoerder van de gemeente Moerdijk nog wel even voordat de sloop van 23 panden inclusief een flatje begint. ,,Alle panden die gesloopt moeten worden zijn in ons bezit. Ongeveer tien zijn er nog bewoond, maar deze mensen gaan er uiterlijk 31 december uit. Per 1 januari staan ze dus leeg, maar we hebben nog een paar maanden aan voorbereiding nodig, onder meer voor een sloopvergunning en voor de aanbesteding.”

 1. Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij
  PREMIUM
  Interview

  Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij

  ZEVENBERGEN - Het zijn de simpelste dingen die er het meest toe doen. Trekt de huisarts op bezoek bij een ongeneeslijk zieke patiënt wel of niet zijn jas uit? Jas uit geeft het signaal dat de dokter tijd neemt om te luisteren en niet haastig in- en uitvliegt. ,,In de basis is het bizar eenvoudig. Ja, je moet checken hoe het zit met medicatie en pijn. Maar achterover leunen en de patiënt vragen hoe het eigenlijk gaat, is zeker zo belangrijk. Goed luisteren naar wat de patiënt en zijn dierbaren wel of juist niet zeggen. Alert zijn op lichaamstaal. Daar draait het om.”

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen