Volledig scherm
PREMIUM
De haven in Zevenbergen is nog altijd dicht en doet dienst als parkeerterrein. Maar het open graven is nabij. © Pix4Profs/René Schotanus

Graafwerk haven Zevenbergen in voorjaar

ZEVENBERGEN - Na maanden van moeizaam onderhandelen is er overeenstemming tussen de gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik over het open graven van de haven in Zevenbergen. Het werk kan in april beginnen. Pas na de kerstvakantie wordt bekend hoeveel extra geld het karwei gaat kosten.

De Moerdijkse gemeenteraad is vrijdagavond op de hoogte gebracht door wethouder Thomas Zwiers. De belangrijkste vraag - hoeveel geld moet erbij? - beantwoordt hij echter niet. ,,We sturen daar na de kerstvakantie een brief over. Het gaat om een principe-akkoord waar alle partners nog mee zullen moeten instemmen. Dat voorbehoud moet ik wel nadrukkelijk maken.” 

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.