Volledig scherm
PREMIUM
Een haven met water in Zevenbergen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Graafwerk haven Zevenbergen: meer hinder

ZEVENBERGEN - Het doortrekken van de Roode Vaart in Zevenbergen gaat meer hinder voor omwonenden en ondernemers opleveren dan gedacht. Dat komt omdat twee duikers niet worden geboord maar ingegraven. ,,Dat heeft meer impact, al is het niet zo dat mensen bang moeten zijn dat ze bijvoorbeeld hun huis niet meer kunnen bereiken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

De technische aanpassing bij het open graven van de haven vormt onderdeel van het principe-akkoord dat de gemeente net voor Kerstmis sloot met Strukton Civiel Zuid-Van den Herik. Dat is per 1 januari de nieuwe naam van aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik. Na maanden van moeizaam onderhandelen werd er overeenstemming bereikt. Maar over de inhoud ervan is nog weinig naar buiten gebracht omdat eerst de Moerdijkse gemeenteraad, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en waterschap Brabantse Delta zich erover moeten buigen. Dat gaat de eerste twee maanden van dit jaar gebeuren.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen