Volledig scherm
PREMIUM
De haven in Zevenbergen is nog altijd dicht en doet dienst als parkeerterrein. Maar het open graven is nabij. © Pix4Profs/René Schotanus

Graafwerk haven Zevenbergen in voorjaar

ZEVENBERGEN - Na maanden van moeizaam onderhandelen is er overeenstemming tussen de gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik over het open graven van de haven in Zevenbergen. Het werk kan in april beginnen. Pas na de kerstvakantie wordt bekend hoeveel extra geld het karwei gaat kosten.

De Moerdijkse gemeenteraad is vrijdagavond op de hoogte gebracht door wethouder Thomas Zwiers. De belangrijkste vraag - hoeveel geld moet erbij? - beantwoordt hij echter niet. ,,We sturen daar na de kerstvakantie een brief over. Het gaat om een principe-akkoord waar alle partners nog mee zullen moeten instemmen. Dat voorbehoud moet ik wel nadrukkelijk maken.” 

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.