Volledig scherm
Het duurt nog even voordat wordt begonnen met het open graven van de haven door Zevenbergen. © Gemeente Moerdijk

Dit is waarom de start van het werk aan de haven van Zevenbergen ‘enige vertraging’ heeft

ZEVENBERGEN - De start van de werkzaamheden in het centrum van Zevenbergen loopt ‘enige vertraging’ op. 

Deze mededeling heeft wethouder Désirée Brummans naar buiten gebracht op de commissievergadering van afgelopen dinsdag. Wanneer de graafmachines aan de slag gaan, is nog niet inzichtelijk. 

Quote

Als alles volgens plan was verlopen, zou er al een begin zijn gemaakt met de graafwerk­zaam­he­den

Mirjam Bijleveld, woordvoerder gemeente Moerdijk

,,Als alles volgens plan was verlopen, zou er al een begin zijn gemaakt met de graafwerkzaamheden”, laat woordvoerder Mirjam Bijleveld weten. Zoals bekend is er een tegenvaller van 3 miljoen in de kosten. 

Onderhandelingen 

,,We hebben met de aannemersdirectie afgesproken dat we financieel tot elkaar willen komen”, aldus Brummans. ,,Vorige week zijn we met onderhandelingen begonnen. Dat zijn stevige gesprekken geweest. Die zullen eind deze week worden voortgezet. Dat het nog even duurt voor de werkzaamheden starten, is inmiddels wel duidelijk.” 

Voorjaar 2020

De vertraging heeft voorlopig geen gevolgen voor de uiteindelijke oplevering van het havenproject, zegt de gemeente. Op de planning staat nog steeds dat voorjaar 2020 alles af moet zijn.

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.