Reno Masasi debuteert met 'Back '

hartje bredaBREDA - Grappig, noemt Reno Masasi het. ,,Twee jaar geleden deed ik een freestyle. Ik rapte: 'Ja, ze herkennen de stem, binnenkort BN DeStem!', en zie wat er gebeurt?" 

Romius Ludelu-Kifu -zijn echte naam- heeft zijn debuutsingle 'Back' inmiddels op YouTube gezet. De Bredase rapper is ambitieus: ,,Ik wil echt in de game komen en omring me daarom met professionals die me kunnen helpen."

De 18-jarige heeft een Congolese achtergrond. ,,Mijn raps en barz komen binnen als 'masasi', het Congolese woord voor schoten", verklaart hij de naam. Het businessmodel is helder: alle nummers zullen voorzien worden van een clip. Diverse social influencers zullen via social media een groot bereik gaan realiseren. Bovendien wil hij zo snel mogelijk eigen merchandise op de markt brengen.
De clip voor 'Back' werd opgenomen op diverse plekken in Breda. In zijn buurt 'Gampel' (Fellenoord), in Q-Park Centrum, bovenop de Albert Heijn aan de Oude Vest; het zijn de plekken waar hij als kind vroeger graag kwam.

Quote

Soms ben ik boos, soms juist positief

Reno Masasi

Teksten zijn belangrijk, vindt hij. Ze moeten kloppen op de trap- en drilbeats die hij gebruikt. ,,Ik wil ook mijn veelzijdigheid laten zien; soms ben ik boos, soms juist positief."

Inspiratie

Echt een muzikaal voorbeeld heeft hij niet. ,,Ik luister naar Amerikaanse rappers zoals Meek Mill en Kodak Black, maar ik geloof dat mijn stijl uniek is."
Op dit moment heeft hij zeven nummers af, daarnaast zitten er nog zo'n zeven nummers in de pijpleiding: de teksten zijn klaar, de beats moeten er nog bij gezocht worden. ,,Ik doe en betaal alles zelf, maar alleen afhankelijk van studiotijd. Zo investeer ik in mijn carrière, omdat ik weet dat het me meer gaat opleveren." 

'Ik ga het maken'

Hij is overtuigd dat hij aan de vooravond van een doorbraak staat. ,,Ik ga het commercieel maken, omdat ik muzikaal iets toe te voegen heb."
Reno Masasi hoopt op festivals als Appelsap, Encore, Woohah en Latin Village. ,,Ik wil mensen blij maken met mijn muziek, dat mensen het gaan voelen. En ik wil hen meegeven dat ze moeten doen wat ze leuk vinden en niet bang zijn om te falen."

Volledig scherm
Reno Masasi in de clip van zijn rapdebuut. © Still uit de clip
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen