Volledig scherm
PREMIUM
exit Nova Zembla- en Spitsbergenstraat © Martijn Schraven

Opruimen in de Nova Zembla- en Spitsbergenstraat voor de sloophamer komt

hartje bredaBREDA - ,,Ik ga het hier ontzettend missen", zegt Sofie van Doggenaar. Ze is de laatste studente die het studentehuis op nummers 9 en 11 in de Nova Zemblastraat verlaat. ,,Heb hier zó fijn gewoond. We zijn zelfs eens uitgeroepen tot beste studentenhuis van Breda." 

Aan de muur van wat eens de eetkamer was, hangt een rij (fietsen)sleutels, die waarschijnlijk nooit meer opgehaald zullen worden. Het poetsrooster in de keuken hoeft niet meer gevolgd te worden. 

 1. Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

  Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

  ZUNDERT - De Aa of Weerijs kronkelt liefdevol Breda uit en gaat onder de A16 door langs Effen. Daar loopt hij nagenoeg synchroon aan de N263 langs Rijsbergen, richting Zundert om vervolgens het land te verlaten. Aggie van Dongen uit Zundert wandelt graag, maar ontdekte dat er helemaal geen wandelroutes zijn in het gebied. Zij presenteert nu het mapje Wandelen Aa of Weerijs; negen routes door het gebied, allen met een afstand van ongeveer twaalf kilometer.
 2. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Breda