Volledig scherm
Breda Kwartet. © Jacques Hendriks

Mag ik van jou de Grote Kerk van Breda?

hartje bredaBREDA - Lekker kwartetten met 'highlights' van je eigen stad. Welke Bredanaar wil dat nou niet? 

Het idee van een Bredaas kwartet is niet nieuw. In 1999 bracht de plaatselijke Rotary al een dergelijk spel uit. Actie voor een goed doel. En in 2008  verscheen een NAC-historisch kwartet.

Sinds een week is het Breda kwartet van Annemarie van Boxmeer verkrijgbaar. Negen onderwerpen met telkens uiteraard vier kaarten: cultuur, evenementen, kerken, horeca, studeren, sport, monumentale panden, Bredase winkeliers en natuur. 

Persoonlijk

“Het zijn puur persoonlijke keuzes”, benadrukt Van Boxmeer. “Bij het afscheid van mijn vorige werkgever kreeg ik van collega’s een kwartetspel, dat op mij sloeg. Dat vond ik ontzettend leuk, ik dacht al snel: zoiets zou ik over Breda moeten maken. Mensen reageerden zo enthousiast, dat ik besloot het spel uit te brengen.”

Annemarie van Boxmeer (47) woont dertig jaar in Breda. “Ik ging naar de heao en ben hier blijven hangen. Ik merk dat mensen echt trots zijn op hun stad, dat geldt voor mij net zo goed. En ik vóel me ook een echte Bredase, ik denk dat ik bijvoorbeeld gekozen heb voor cafés en winkels, die typisch voor deze stad zijn.”

Hobby

In een oplage van 2.000 stuks is het kwartet sinds 1 februari voor € 9,95 op diverse verkoopadressen verkrijgbaar, onder meer bij VVV-Breda. Daarnaast hoopt ze dat lokale bedrijven het spel als relatiegeschenk willen afnemen. Ze sluit een nieuwe oplage dan ook niet uit. “Die zal er niet veel anders uit zien, tenzij bijvoorbeeld een evenement ophoudt te bestaan. Ik heb ook wel overwogen om het commerciëler aan te pakken, voor de bedrijven is dit tenslotte een soort van reclame. Dat idee heb ik losgelaten, omdat ik dan typisch Bredase zaken of dingen niet in het spel zou kunnen stoppen. Bovendien, ik doe het puur uit hobby.”

Carnaval

Toch nog  even een strikvraag aan de vrouw, die Breda op een speelse wijze vereeuwigd heeft: waar gaat ze carnaval vieren? In haar geboorteplaats Heeswijk-Dinther, in het nabij gelegen Den Bosch of toch in Breda? “Wat dacht je? In ut Kielegat, natuurlijk! 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen