Volledig scherm
Floathouse Breda © Freek de Swart

Heerlijk zweven in het Floathouse

Hartje BredaAan het begin van de Boschstraat zit sinds enkele maanden het Floathouse. Een onderneming die op haar gevel gewichtsloosheid belooft aan haar klanten. 

Binnen blijkt dit inderdaad te kloppen, al is de reden hiervoor eerder aangenaam dan mysterieus. Het Floathouse laat mensen namelijk in een afsluitbare cabine zweven op een zout magnesiumbad. 

"We geven veel geld uit aan de buitenkant van het lichaam, maar de binnenkant is ook belangrijk", vertelt eigenaar Jasper Schoonderwoerd. Hij floatte zelf vorig jaar oktober voor het eerst en merkte vrij snel dat zijn stress minder werd. Daarnaast helpt het bad volgens Schoonderwoerd onder andere tegen chronische pijn, verzuurde spieren en ongemakken bij zwangerschap.

De cabine zelf heeft een lichtknop en een muziekspeler waarmee zowel zelf eigen muziek als ontspannen geluiden van het Floathouse kunnen worden afgespeeld.

Wie zich echt helemaal wil afsluiten van de wereld houdt de cabine natuurlijk donker en stil. 

Zwevend door deze eindeloze en tijdloze zwarte ruimte laat het brein zich vanzelf verstillen. Weg van de woorden, de vragen in het achterhoofd en de deadlines van morgen. Al het leven vanaf de oerknal tot nu gevat in het geluid van je eigen ademhaling en hart. Je huid heeft nog nooit zo glad aangevoeld en je ruggengraat lijkt aan een renaissance te zijn begonnen. 

Dan vanuit het niets een wit licht en het geluid van een vriendelijke doch resolute stem die over het water zweeft. "Dit is het einde van uw floatsessie." 

Buiten wacht het leven weer van alledag.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BR Serenader en Skippabeat eerste lokale bands op Palm Parkies ooit

    BR Serenader en Skippabeat eerste lokale bands op Palm Parkies ooit

    BREDA - De Bredase skaband Skippabeat staat vlak voor haar optreden op Palm Parkies al op het podium. Ze wachten tot ze mogen beginnen en maken van de gelegenheid gebruik om volop selfies te maken. Samen met Serenader, eveneens Bredaas, headlinen ze de zesde editie dit jaar. Het is een nieuwigheid van Palm Parkies. ,,Het is een hele eer om als Bredase band op een Bredaas festival van dit formaat te staan", zegt drummer Hans Albers van Skippabeat.

In samenwerking met indebuurt Breda