Dokter Worst houdt van heet

hartje breda'Nondeju, da's hete saus'. 'Faster and Louder' is dat ook. Zelfs nog iets heter. Bredaas bekendste worstendokter, alias Dokter Worst, alias Jeroen de Bont, alias 'die gast met die hotdogstand op d'Ouwe Vest', gaat met zijn saus de boer op. 

De 'Nondeju da's hete saus' is al jaren een begrip onder Bredase hotdogliefhebbers.

Vorig jaar was de signatuur-saus van Dokter Worst goed voor de eerste plaats op het Dutch Chili festival. Het bracht de dokter op het idee zijn saus als ambachtelijk product op de markt te brengen. ,,De saus maak ik helemaal zelf", aldus De Bont.

Delicatessenwinkels

,,De afgelopen maanden ben ik druk geweest met de etiketten in orde maken. Nu staan alle ingrediënten volgens wettelijk voorschriften en zo genoemd." Op dit moment is de 'Nondeju-saus' verkrijgbaar aan zijn stand, meestal te vinden bij de Oude Vest, of bij slager Graumans in de Baronielaan, waar De Bont zijn worsten laat maken. ,,De komende tijd hoop ik winkels in en rond Breda te vinden die de saus in hun assortiment op willen nemen. Ik denk daarbij aan slagers of delicatessenwinkels."

Quote

De komende tijd hoop ik winkels in en rond Breda te vinden die de saus in hun assorti­ment op willen nemen.

Jeroen de Bont

De komende tijd, zolang de voorraad strekt, heeft de 'Nondeju-saus' er een broertje bij 'Faster and Louder'. De saus is speciaal ontwikkeld voor het Faster and Louder-festival afgelopen weekend in Eindhoven. ,,Dat festival wordt georganiseerd door de jongens van Peter Pan Speedrock. Zij vroegen me met mijn kraam bij hen op het festival te komen staan. Omdat ik wist dat een van die gasten nogal van hete saus houdt, heb ik een flink hete saus ontwikkeld, met ananas erin." 

Heavy kick

Over de heftigheid van de 'Nondeju-saus' zegt De Bont: ,,Hij valt onder de categorie heet, maar hij is niet kneiterheet. Hij gaat echt niet je eten verpesten." De 'Faster and Louder'-saus heeft wel een extra heavy kick door de toevoeging van Nag Jolokia-peper. Voor de liefhebbers dus. Op het metalfestival liep de saus prima, aldus De Bont, de overgebleven flessen zijn de komende weken nog verkrijgbaar als collectors-item. (MS)

Volledig scherm
De sauzen van Dokter Worst zijn behoorlijk pikant. © Martijn Schraven
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda