Volledig scherm
Josien van der Klaauw met haar man voor Brasserie 't Kwartier © S Vanbeek

Brasserie Het Kwartier wordt The Big Bread Kitchen

hartje bredaBREDA - Nog een weekje en dan is Brasserie Het Kwartier aan het Dr. Struyckenplein verleden tijd. De ijssalon is verkocht en wordt een vestiging van The Big Bread Kitchen. Eigenaresse Josien van der Klaauw gaat zich richten op de zakelijke- en particuliere markt.

Ze stond vierenhalf jaar achter de counter. Vaak van 10 tot 10 uur, zeven dagen per week. Zag haar kinderen in de hectiek van de ochtend en 's avonds, als ze al sliepen. ,,De combinatie restaurant, ijssalon en gezin werd te veel. Ik wil nu gewoon moeder zijn", legt ze haar keuze uit. ,,Straks kan ik mijn tijd zelf indelen en ook leuke dingen doen met hen."

Bij The Big Bread Kitchen zal haar ijs nog gewoon verkocht worden. Daarnaast levert ze aan nog drie restaurants en ook over particuliere klanten hoeft ze zich geen zorgen te maken; er is geen haast om nu al acquisitie te doen. ,,Eerst even op vakantie en steady moeder zijn. Die groei komt later wel." 

Familiebezoek

Van der Klaauw gaat in oktober naar Amerika, op familiebezoek. ,,Dat was altijd gewoon onmogelijk, ik kon écht niet een week weg."

In 2015 werd ze uitgeroepen tot Beste IJsmaker door deze krant. Het juryrapport: een combinatie van kwaliteit en de glimlach van Van der Klaauw. 

Ze zal het gaan missen. De vaste klanten; sommigen komen dagelijks langs voor een ijsje, of voor een bakje koffie. Van der Klaauw neemt langzaamaan afscheid. ,,Maar sommige dingen ga ik niet missen. 'Wilt u een bakje of een hoorntje?' Van die vraag word ik stapelgek", lacht ze. 

Meterslange rij

"Mensen zijn eigenlijk net koeien", vervolgt ze. ,,Het lijkt wel alsof de hekken van de stal geopend worden als het in maart 18 graden is. Dan betreden ze vol enthousiasme de weide en staat hier een meterslange rij voor ijs. Is het in oktober 18 graden, komt er niemand."

En zo stopt Brasserie Het Kwartier na 4,5 jaar. Van der Klaauw gaat verder als IJsfabriek 't IJskwartier. The Big Bread Kitchen opent haar deuren op 11 juli. Een andere kaart, een andere inrichting, maar met hetzelfde ijs.

 1. Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

  Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

  ZUNDERT - De Aa of Weerijs kronkelt liefdevol Breda uit en gaat onder de A16 door langs Effen. Daar loopt hij nagenoeg synchroon aan de N263 langs Rijsbergen, richting Zundert om vervolgens het land te verlaten. Aggie van Dongen uit Zundert wandelt graag, maar ontdekte dat er helemaal geen wandelroutes zijn in het gebied. Zij presenteert nu het mapje Wandelen Aa of Weerijs; negen routes door het gebied, allen met een afstand van ongeveer twaalf kilometer.
 2. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Breda