Volledig scherm
In een tuin in de Nova Zemblastraat liggen zakken vol met gekleurde ballen. © Martijn Schraven

Ballenbak in de Heuvel: de meest vreemde zaken duiken op uit sloophuizen in Breda

hartje bredaBREDA - In aanloop naar de sloop van de woningen in de Nova Zemblastraat in de wijk Heuvel zijn onlangs alle gemeenschappelijke tuinen geruimd. De sloop van de portiekflats zit er al geruime tijd aan te komen. Voornamelijk studenten zijn gehuisvest in de straat.

De hoge omloopsnelheid waarmee de woningen van eigenaar wisselden, heeft zich vertaald in een verwaarloosde en totaal overwoekerde achtertuin. Niet vreemd dus dat hierbij de meest uiteenlopende zaken tevoorschijn zijn gekomen: het buizenwerk van een partytent, een ex-schommel, een verlaten konijnenhok en een in verval geraakte kippenren. 

Kinderhoek

Op de keper beschouwd zaken die je eigenlijk wel zou verwachten. Opmerkelijker zijn de ballenbakballen. Tientallen, honderden, zo niet duizenden bontgekleurde plastic ballen. Zakken en zakken vol. En er zijn ook nog tig ballen die her en der verspreid liggen. Het zijn de aantallen die men eigenlijk zou verwachten in de kinderhoek van een Zweedse meubelgigant of Amerikaanse hamburgerketen. 

Quote

In het huis hiernaast hebben ze in het verleden nogal eens flinke huisfees­ten gehouden.

Maarten Schiering

,,Ik had die ballen nog niet zien liggen", zegt Maarten Schiering. ,,Het zou zomaar eens kunnen dat ze van het huis hiernaast zijn", meent hij. ,,Daar hebben ze in het verleden nogal eens flinke huisfeesten gehouden." 

Kippenhok

Schiering woont nu 1,5 jaar in de Nova Zemblastraat. Aangezien hij niet op het betreffende feest geweest is, blijft het bij een aanname. Hij kan wel helderheid verschaffen over het in verval geraakte kippenhok. ,Dat hoorde bij ons studentenhuis", zegt hij. ,,Hier in huis waren ze dol op de verse eieren." De kippen zijn inmiddels met een oud-bewoner mee vertrokken.

Kratje pils

Over de toekomst van de ballen is nog niets bekend. Nu het plastic eens per twee weken wordt opgehaald, zou het maanden en maanden duren voor alle bakken weg zijn. Dus, vriendengroepen die binnenkort een bruiloft te vieren hebben en nog iets zoeken om de woning van het pasgetrouwde stel mee op te fleuren: grijp uw kans. Het zou zomaar kunnen dat ze gratis op te halen zijn, desnoods te ruilen tegen een kratje pils. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (5%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (3%)
3043 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen