Mollema: Volle bak begonnen, maar daarna geen risico's genomen

VideoTerug op de plek waar hij in 2010 zijn eerste grote ronde afsloot, keek Bauke Mollema zondag tevreden terug op zijn optreden in de Ronde van Italië. De Groninger van Trek-Segafredo eindigde in de Giro als vijfde. ''Dit was misschien wel mijn beste grote ronde ooit, als ik kijk naar het niveau wat ik hier gehaald heb'', zei Mollema, die in de afsluitende tijdrit niet alle risico's had genomen, bij Eurosport.

,,Ik ben wel volle bak begonnen, maar toen ik door kreeg dat ik vandaag niet voor de ereplaatsen reed, heb ik bewust geen risico's meer willen nemen'', vertelde Mollema, die in de lange tijdrit twee weken geleden nog knap derde was geworden. Mollema eindigde één keer nog hoger in een grote ronde: in 2011 sloot hij de Vuelta af als nummer vier.

De slottijdrit werd uiteindelijk gewonnen door Chad Haga. De Amerikaan van Sunweb bleef Victor Campenaerts met vier tellen voor. Richard Carapaz schreef het eindklassement op zijn naam. Hij eindigt voor Vincenzo Nibali en Primoz Roglic.

Bauke Mollema in de Arena van Verona.
Volledig scherm
Bauke Mollema in de Arena van Verona. © photo: Cor Vos
Bauke Mollema.
Volledig scherm
Bauke Mollema. © AFP
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”