Mollema: Jammer dat ik tijd verlies, maar meer zat er niet in

VideoBauke Mollema moet zaterdag en zondag flink aan de bak om zijn vijfde plaats in de Giro d’Italia te verdedigen. De kopman van Trek-Segafredo zag zijn concurrent Miguel Angel Lopez 44 seconden tijdwinst pakken en staat met nog één bergrit en een tijdrit te gaan 26 seconden op de Colombiaan voor. ,,Lopez gaat een lastige klant worden.”

Mollema eindigde als negentiende in de voorlaatste bergetappe, omringd door de andere klassementsrenners. ,,Ik was niet super”, zei Mollema na de finish. ,,Op de slotklim moest ik bijna passen. Gelukkig kon ik in het groepje blijven. Het is jammer dat ik tijd op Lopez verlies, maar meer dan erbij blijven zat er vandaag echt niet in", sprak de Groninger.

,,Het was eigenlijk een hele gekke dag. Er werd heel rustig gereden. De kopgroep was al na vijf kilometer vertrokken. We hebben het tot halverwege de slotklim rustig aan gedaan, maar daarna ontplofte het ineens. Het was een gekke bergetappe.”

Morgen volgt de zwaarste bergrit van deze Giro. ,,López wordt nog een lastige klant’', wist Mollema, die op de slotdag wel een betere tijdrit kan rijden dan de Colombiaan. ‘’Maar ik ben nu alleen nog met die bergrit bezig. Ik denk dat er ook veel renners zijn die zich vandaag gespaard hebben. Ik denk dat het vanaf de start ‘volle bak’ gaat. Het zou me niets verbazen als Nibali al heel vroeg de aanval kiest.’'

Volledig scherm
Bauke Mollema. © BSR Agency
Volledig scherm
Bauke Mollema. © BSR Agency