Dumoulin na opgave: ‘Tegen beter weten in toch geprobeerd’

Tom Dumoulin probeerde het nog even in de vijfde etappe van de Giro d‘Italia, maar zijn knie deed té veel pijn na de val van gisteren om door te fietsen. En dus zit voor de Girowinnaar van 2017 de Italiaanse grote ronde er nu al op: ,,Ik heb al wel wat pech gehad in m'n carrière en dit is er weer één”, vertelde Dumoulin tegen Eurosport.

Dumoulin viel gisteren in de slotfase van de etappe en blesseerde daarbij zijn knie. De kopman van Team Sunweb besloot vanochtend pas over doorgaan of opgeven en besloot om te starten in rit vijf. ,,Vanmorgen op de rollen voelde ik eigenlijk al dat het niet kon. Ik wist voor 99% zeker dat het niet ging lukken, maar wilde het voor die ene procent toch proberen. Tegen beter weten in.”

Waarom dan toch die poging om verder te fietsen? ,,Ik wilde niet thuis zitten en dan mezelf verwijten dat ik het niet geprobeerd heb als het na een paar dagen wat beter gaat”, aldus Dumoulin. ,,Nu heb ik het geprobeerd, maar het ging echt niet. Ik kan geen kracht zetten.’’

Check hier nog eens hoe Dumoulin ermee stopte in de Giro:

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.
  2. Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Bauke Mollema zag zondag in de tweede individuele tijdrit van de Giro d’Italia zijn goede vorm bevestigd. De kopman van Trek-Segafredo was in San Marino goed voor de derde tijd, een minuut achter ritwinnaar Primoz Roglic. ,,Ik had de hele week al een goed gevoel, ook vanwege die eerste tijdrit in Bologna. Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding en goede vorm. Als ik in vorm ben kan ik ook goede tijdritten rijden’', aldus Mollema.