Dumoulin na opgave: ‘Tegen beter weten in toch geprobeerd’

Tom Dumoulin probeerde het nog even in de vijfde etappe van de Giro d‘Italia, maar zijn knie deed té veel pijn na de val van gisteren om door te fietsen. En dus zit voor de Girowinnaar van 2017 de Italiaanse grote ronde er nu al op: ,,Ik heb al wel wat pech gehad in m'n carrière en dit is er weer één”, vertelde Dumoulin tegen Eurosport.

Dumoulin viel gisteren in de slotfase van de etappe en blesseerde daarbij zijn knie. De kopman van Team Sunweb besloot vanochtend pas over doorgaan of opgeven en besloot om te starten in rit vijf. ,,Vanmorgen op de rollen voelde ik eigenlijk al dat het niet kon. Ik wist voor 99% zeker dat het niet ging lukken, maar wilde het voor die ene procent toch proberen. Tegen beter weten in.”

Waarom dan toch die poging om verder te fietsen? ,,Ik wilde niet thuis zitten en dan mezelf verwijten dat ik het niet geprobeerd heb als het na een paar dagen wat beter gaat”, aldus Dumoulin. ,,Nu heb ik het geprobeerd, maar het ging echt niet. Ik kan geen kracht zetten.’’

Check hier nog eens hoe Dumoulin ermee stopte in de Giro:

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”