Gerrit-Jan van D. (67) verbrak alle banden met zijn familie
Volledig scherm
Gerrit-Jan van D. (67) verbrak alle banden met zijn familie © EPA

Familie van afgezonderd gezin: Gerrit-Jan van D. verbrak alle banden

Gerrit-Jan van D. (67), de vader van het gezin dat jarenlang in Ruinerwold in afzondering leefde, heeft in de jaren tachtig alle banden met zijn familie verbroken. Daarbij heeft hij de familie op het hart gedrukt om geen enkele poging te doen om zijn verblijfplaats te achterhalen.

Drie kinderen vluchtten acht jaar geleden al uit het gezin, toen de familie nog in Hasselt woonde, heeft de familie vanavond laten weten in een persverklaring. Zij namen contact op met grootouders, ooms en tantes en zo wisten andere familieleden dat Gerrit-Jan kinderen had. Dat hij nog meer kinderen zou hebben dan deze drie, was bij niemand uit de familie bekend.

Toen de moeder van Gerrit-Jan in juli 2017 overleed, is toch besloten hem daarover in te lichten. Maar Gerrit-Jan van D. hield zichzelf zo goed verborgen, dat zelfs speuracties van twee notarissen om de verblijfplaats van hem te achterhalen, niets opleverden.

De familie laat weten ‘met ontsteltenis kennisgenomen te hebben van de gebeurtenissen in Ruinerwold’. Pas afgelopen dagen is voor de familie duidelijk geworden dat het om een familielid gaat.

Lees alle stukken over deze zaak in ons dossier.