Volledig scherm
Asbest op Fort Oranje. © Tom van der Put / MaRicMedia

Asbest op Fort Oranje na verwijderen oude caravans

RIJSBERGEN - Als gevolg van het slopen en verwijderen van tientallen krakkemikkige caravans op camping Fort Oranje ligt er op diverse plaatsen op het terrein asbest. 

Het gevaarlijke goedje dat in sommige gevallen er al weken ligt, is goed te zien tussen het puin dat is overgebleven na het verwijderen van de caravans of wat daar nog voor moest doorgaan. 

Te lang

De gemeente Zundert die een paar weken geleden het beheer van de camping overnam van eigenaar Cees Engel erkent het probleem. ,,We hebben alle plekken met hekken afgezet zodat er niemand bij kan. Maar het is duidelijk dat het asbest er eigenlijk al te lang ligt en zo snel mogelijk weg moet'', zegt woordvoerster Louise Schneider. 

De gemeente Zundert liet de afgelopen weken 53 vervallen caravans van de camping verwijderen. En er staan er nog eens 150 op de nominatie om de komende maanden gesloopt te worden. Voor die klus is een speciaal bedrijf in de arm genomen. De camping telde tot voor kort ruim 600 standplaatsen. 

Zundert zegt de camping te willen saneren, de bewoners te helpen bij de herhuisvesting en uiteindelijk na een jaar de camping te willen sluiten. 

Volledig scherm
Asbest op Fort Oranje. © Tom van der Put / MaRicMedia
Volledig scherm
De gemeente Zundert liet de afgelopen weken 53 vervallen caravans van de camping verwijderen. © Tom van der Put / MaRic Media
Volledig scherm
Asbest op Fort Oranje. © Tom van der Put / MaRicMedia
Volledig scherm
Asbest op Fort Oranje. © Tom van der Put / MaRicMedia
  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.

In samenwerking met indebuurt Breda