Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2023

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing opengebroken. De 21-jarige coureur blijft tot en met 2023 aan de renstal verbonden. Daarmee zijn alle geruchten over een eventuele overstap naar Mercedes en Ferrari ook naar de achtergrond verdrongen.

Quote

Met de progressie van de laatste twaalf maanden, ben ik alleen maar gemotiveer­der geworden

Max Verstappen

Het eerdere contract van de Nederlander liep aan het einde van dit jaar af, waardoor hij kon overstappen naar een ander team. Het komende seizoen, en met name de start, zou cruciaal zijn in die keuze. Mocht Red Bull niet om de wereldtitel kunnen strijden, dan zou Verstappen elders kunnen kijken. Het vroege verlengen van zijn contract valt dus een verrassing te noemen. Al blijft het de vraag of een overstap naar bijvoorbeeld het oppermachtige Mercedes juist zou zijn. In 2021 gaat de regelgeving in de Formule 1 fors op de schop en het is niet te voorspellen of de Silver Arrows dan ook in de jaren die volgen dominant zouden zijn.

Het vernieuwde contract van Verstappen loopt langer door dan de verbintenis met motorleverancier Honda. De Japanners verlengden onlangs tot en met het seizoen 2021, maar het is nog onduidelijk of de fabrikant ook in de jaren daarna de motor leveren aan Red Bull.

,,Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst met Red Bull Racing te hebben verlengd”, vertelt Verstappen. ,,Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Gedurende de jaren ben ik alleen maar meer vergroeid geraakt met het team en behalve ieders passie en de prestaties op de baan, is het ook erg genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda aan boord en de progressie die we de laatste twaalf maanden geboekt hebben, ben ik alleen maar gemotiveerder en geeft dat mij het vertrouwen dat we samen kunnen winnen. Ik waardeer hoe Red Bull en Honda samenwerken en van alle kanten zet iedereen zich maximaal in om succes te behalen. Ik wil met Red Bull winnen en ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden.”

Poll

De keuze van Verstappen om bij Red Bull te blijven is:

  • Juist (83%)
  • Onjuist (17%)
30997 stemmen

Uiteraard is ook teambaas Christian Horner verheugd met het aanblijven van de Nederlander. ,, Het is fantastisch nieuws voor het team om onze overeenkomst met Max verlengd te hebben tot en met het seizoen 2023. Met de uitdaging van de reglementswijzigingen voor 2021 in het vooruitzicht, is continuïteit op zoveel mogelijk vlakken doorslaggevend.”

Met de verbintenis van Verstappen valt een volgend puzzelstukje op zijn plek. Eerder verlengde Charles Leclerc zijn contract al bij Ferrari. Van andere topcoureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is nog niet bekend wat zij na dit seizoen doen.

Verstappen maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1 voor het zusterteam Toro Rosso. In zijn eerste jaar maakte hij flinke indruk met twee vierde plaatsen als gevolg. Het jaar daarop maakte hij al vervroegd de overstap naar Red Bull, nadat Daniil Kvyat werd teruggezet. In zijn eerste race profiteerde hij optimaal van de botsing tussen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg en won zo zijn eerste Grand Prix. In de jaren die volgden won hij nog zeven races en stond hij in totaal 31 keer op het podium.

Max Verstappen won de Grand Prix van Brazilië
Volledig scherm
Max Verstappen won de Grand Prix van Brazilië © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen