Max Verstappen en Helmut Marko
Volledig scherm
Max Verstappen en Helmut Marko © Getty Images

Ferrari-geruchten zetten Red Bull onder druk: ‘We moesten wel handelen’

Met het nieuwe contract voor Max Verstappen hoopt Red Bull dat Honda ook snel bekend maakt dat het langer in de Formule 1 blijft. De huidige verbintenis met de Japanse fabrikant loopt tot en met 2021, terwijl Verstappen heeft verlengd tot en met 2023. ,,Honda heeft deze boodschap zeer positief ontvangen”, vertelt Helmut Marko, sportdirecteur bij Red Bull.

,,Max is heel belangrijk voor de Japanners. Ze houden van zijn agressieve rijstijl en open houding. We gaan snel met Honda praten”, zegt Marko tegen Auto, Motor und Sport. De Oostenrijker zegt dat de motor voor het komende seizoen naar verwachting presteert op de testbank. ,,Als de concurrentie een betere motor wil hebben, dan moeten ze forse stappen gaan nemen. Max weet dit ook. Hij heeft ook al de nieuwe auto gezien.”

Marko kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. ,,De afgelopen weken hebben ons onder druk gezet. De flirt tussen Ferrari en Hamilton. Het bijtekenen van Leclerc. We wisten niet wat er waar was van het Hamilton-gerucht, maar we weten ook dat Mercedes moest handelen als hij wél die kant op gaat. En dan zou Max hun nieuwste prioriteit worden.”

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
751 stemmen