Volledig scherm
PREMIUM
Miguel Ejarque Bou en Adriana Urdanoz Gomez in de keuken van Cuarto Ocho. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Spaans tafelen met Spaanse prijzen

EetrecensieWILLEMSTAD - Veel Nederlanders reizen naar Spanje voor de zon en het fijne, betaalbare eten en dito wijnen. Hotel Trusten draait dat om.

Miguel Ejarque Bou (29) en partner Adriana Urdanoz Gomez (32) zetten de wereld dus een beetje op zijn kop in Cuarto Ocho (Achtste Kamer), de splinternieuwe restobar van het hotel. Ze verlieten huis en haard in Spanje en verrassen sinds begin juni hotelgasten, dagjesmensen en andere liefhebbers in Willemstad met originele Spaanse gerechten.

 1. Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij
  PREMIUM
  Interview

  Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij

  ZEVENBERGEN - Het zijn de simpelste dingen die er het meest toe doen. Trekt de huisarts op bezoek bij een ongeneeslijk zieke patiënt wel of niet zijn jas uit? Jas uit geeft het signaal dat de dokter tijd neemt om te luisteren en niet haastig in- en uitvliegt. ,,In de basis is het bizar eenvoudig. Ja, je moet checken hoe het zit met medicatie en pijn. Maar achterover leunen en de patiënt vragen hoe het eigenlijk gaat, is zeker zo belangrijk. Goed luisteren naar wat de patiënt en zijn dierbaren wel of juist niet zeggen. Alert zijn op lichaamstaal. Daar draait het om.”

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen