Volledig scherm
PREMIUM
In Bij de Pastorij hangt een aangename huiselijke sfeer. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Smulpapensfeer in de oude pastorie

EetrecensieRestaurant Bij de Pastorij staat pal naast de kerk in Hoogerheide. In deze historisch-hippe omgeving kun je eten volgens de lokale smaak ('niet te apart') en krijg je bij elk gerecht een rake biertip.

Zou het misschien komen doordat er pastoors en kapelaans hebben gewoond, dat restaurants die vroeger pastorie waren, zo'n aangename huiselijke sfeer hebben? Vooral de katholieke zielenherders uit vroeger tijden schenen wel een goede feeling te hebben voor lekker eten en drinken. De uitdrukking smulpaap moet toch ergens op gestoeld zijn, niet?

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip
    PREMIUM

    Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip

    De anticonceptiepil afhalen bij de apotheek is een gewoonte, net als het doen van een boodschap. Je krijgt een doosje, rekent af en komt drie maanden later weer terug. Deze keer krijg ik één strip in mijn handen geduwd. ,,Dit is voor een maand”, hoor ik mezelf tegen de assistente zeggen. Ze legt uit dat ze niet meer op voorraad heeft, de apotheek krijgt telkens slechts een paar strips van de groothandel. O ja, de prijs is ook wat gestegen: 7,90 euro voor één maand, normaliter betaal ik 10,15 euro voor drie maanden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom