Ralph Geerts bereidt een gerecht voor in Porta Sud in de Zuiderpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Ralph Geerts bereidt een gerecht voor in Porta Sud in de Zuiderpoort. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Porta Sud in Breda: gedurfd en toch vertrouwd op mediterrane basis

EetrecensiePorta Sud in Breda is het nieuwe geesteskind van Ralph Geerts. Een zaak die zowel eigentijds als eigenzinnig genoemd kan worden, met een keuken die zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen.

Het in december geopende restaurant Porta Sud zit wat verstopt in de vooroorlogse art deco Passage Zuidpoort, vandaar de naam. De stijlvolle zaak is modern-chique ingericht met bar, chef’s table, open keuken en een akoestiek die samen met volle tafels bijdraagt aan een lekker rumoerig sfeertje.

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda