Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Puick aan de Veemarktstraat in Breda. © Pix4Profs / Johan Wouters

Ook in de avond kan restaurant Puick in Breda bekoren

EETRECENSIENa drie jaar alleen lunches geserveerd te hebben, is Puick in het centrum van Breda sinds een half jaar ook op vrijdag- en zaterdagvond geopend. Ook voor diner is het een puike plek.

“Dat hadden wij vroeger thuis ook!” We zullen het vaker zeggen deze vrijdagavond bij Puick. Op een wand van het restaurant worden beelden geprojecteerd uit vroegere tijden. Mijn tafelgenote en ik stammen beiden uit de jaren zestig. Dus de foto’s die langskomen van speelgoed (Ministeck, Viewmaster), tijdschriften (Popfoto), meubels (rotan stoelen) of tv-series (Tita Tovenaar) roepen veel herkenning op.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda