Volledig scherm
PREMIUM
Verwacht bij Dames Pellens geen ober in kostuum, maar juist een informele sfeer. © Foto: Ramon Mangold

Ook in Breda koken de Dames Pellens op niveau

over de tongDames Pellens in Breda was lange tijd op de eerste plaats een wijnbar. Maar sinds chef-kok Daan de Brouwer de scepter in de keuken zwaait, mag de zaak zich ook met recht restaurant noemen.

Vanaf een zwart-wit foto in de vensterbank lachen twee vrouwen ons toe. Het zijn de zusjes naar wie wijnbar en restaurant Dames Pellens in Breda is vernoemd. Ze zijn lang geleden overleden, maar waren er vast trots op geweest dat hun naam tegenwoordig door twee gewaardeerde horecabedrijven én een wijnhandel wordt gedragen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda