Volledig scherm
PREMIUM
Verwacht bij Dames Pellens geen ober in kostuum, maar juist een informele sfeer. © Foto: Ramon Mangold

Ook in Breda koken de Dames Pellens op niveau

over de tongDames Pellens in Breda was lange tijd op de eerste plaats een wijnbar. Maar sinds chef-kok Daan de Brouwer de scepter in de keuken zwaait, mag de zaak zich ook met recht restaurant noemen.

Vanaf een zwart-wit foto in de vensterbank lachen twee vrouwen ons toe. Het zijn de zusjes naar wie wijnbar en restaurant Dames Pellens in Breda is vernoemd. Ze zijn lang geleden overleden, maar waren er vast trots op geweest dat hun naam tegenwoordig door twee gewaardeerde horecabedrijven én een wijnhandel wordt gedragen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda