Volledig scherm
PREMIUM
Rienus en Sonja aan tafel bij hun gasten. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Lekker vlees boven gloeiende kooltjes bij De Polder in Heijningen

EetrecensieSonja en Rienus Leijten runnen eethuis De Polder in Heijningen met een groot horecahart. Kundig en authentiek. Vooral liefhebbers van gegrilde steaks, koteletten, spiesen en vis worden er vertroeteld.

Na een rit over snelwegen en dijken beland je in Eethuis Grill De Polder in Heijningen. Geen restaurant met de allure van een afgelegen driesterrenzaak. Toch loont het de moeite om de tocht te maken en aan te schuiven bij Rienus (62) en Sonja (57) Leijten. Zeker voor vleesliefhebbers, meer in het bijzonder fans van kwalitatief uitstekend vlees dat vakkundig wordt gegrild boven heet houtskoolvuur en niet te veel kost.

 1. Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij
  PREMIUM
  Interview

  Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij

  ZEVENBERGEN - Het zijn de simpelste dingen die er het meest toe doen. Trekt de huisarts op bezoek bij een ongeneeslijk zieke patiënt wel of niet zijn jas uit? Jas uit geeft het signaal dat de dokter tijd neemt om te luisteren en niet haastig in- en uitvliegt. ,,In de basis is het bizar eenvoudig. Ja, je moet checken hoe het zit met medicatie en pijn. Maar achterover leunen en de patiënt vragen hoe het eigenlijk gaat, is zeker zo belangrijk. Goed luisteren naar wat de patiënt en zijn dierbaren wel of juist niet zeggen. Alert zijn op lichaamstaal. Daar draait het om.”

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen