Volledig scherm
PREMIUM
Gastvrouw Loesje Clement voorziet haar gasten van een glas wijn op het terras in de binnentuin van Chocolat. © Foto: Ramon Mangold

In mediterrane sferen bij Chocolat

EETRECENSIEBREDA - Chocolat is al vijftien jaar een van de betere restaurants in Breda. Het is aan chef-kok Dorus Clement, die sinds een jaar ook eigenaar is, de taak om die status te handhaven. Tot dusver lukt dat prima.

We wanen ons op deze zwoele zomerse avond al in mediterrane sferen op het terras van Restaurant Chocolat in hartje Breda. En als dan ook nog eens vier Spanjaarden aan de tafel naast ons plaatsnemen en een geanimeerd gesprek met elkaar gaan voeren, is het vakantiegevoel compleet.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda