Volledig scherm
PREMIUM
Gastheer Alex Mahieu en chef-kok Johan van Es van Petits Saveurs. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Haute cuisine light bij Petits Saveurs in Etten-Leur

EetrecensieETTEN-LEUR - Petits Saveurs is het kleine broertje van restaurant Saveurs in Etten-Leur. Culinair minder ambitieus, maar uitstekend voor wie zoekt naar betaalbare allemansvrienden zoals kip, zalm en garnalen.

De kaart

- Petits Saveurs is een lunchroom die op vrijdag en zaterdag ook diner serveert. Een menukaart is er niet op deze restaurantdagen, wel een verrassingsmenu van drie gangen (35,00 euro) of viergangen (39,50, met soepje tussendoor).

- Het menu verandert om de twee weken. Gasten kunnen bij voor- en hoofdgerecht aangeven of ze vlees of vis willen.

-  Ook voor de lunchroom, met onder meer high teas en high wines, maakt de chef-kok alles zelf, denk aan flatbread, muffins, taarten en koekjes.

Ze begonnen aan het Van Bergenplein met Restaurant Saveurs en verhuisden naar de Geerkade in Etten-Leur. In juli vorig jaar hebben gastheer Alex Mahieu (36) en chef-kok Johan van Es (35) hun horecatanden gezet in een nieuw initiatief: een lunchroom annex restaurant aan de Bisschopsmolenstraat.

In die bijzondere combinatie gaat het er culinair minder ambitieus aan toe dan bij de voorloper, legt Mahieu uit. Vandaar de nieuwe naam: Petits Saveurs, Frans voor Kleine Smaken. ,,We hebben jarenlang het streven gehad culinair hogerop te klimmen. Dat doel hebben we bewust laten varen. We houden het eenvoudiger en makkelijker, ook voor onszelf.”

Nog een verandering: chef-kok Van Es bestiert de keuken helemaal in zijn uppie! Mede daarom eet iedereen op vrijdag en zaterdag - als de zaak restaurant is - wat de pot schaft. Zo’n vast (verrassings)menu is trouwens de standaard in veel gastronomische topzaken, want beter voor kwaliteit én winstgevendheid.