Goed eten in een heerlijke ambiance bij Bonnefooi
eetrecensieVrolijke popmuziek op de achtergrond, gezellig geroezemoes vanuit de tafeltjes. We voelen ons direct op ons gemak als we aankomen bij restaurant Bonnefooi in Roosendaal.
Delen per e-mail
We kijken onze ogen uit: elk hoekje, elk stuk restaurant heeft een ander decor lijkt het. Een wereldkaart gemaakt van knopen, een muurschildering van Pac-Man, tientallen tajines en nog veel meer. Een allegaartje van stijlen die samen een bijzonder laagdrempelig restaurant vormen.
Bubble tea!
Tot het coronavirus was je hier altijd ‘op de bonnefooi’ welkom. Nu is reserveren ook mogelijk en dat hebben we voor de zekerheid maar gedaan. Geen slecht idee, want het restaurant is druk.
Good food, good mood staat er op de menukaart en dat kunnen we alleen maar hartstochtelijk beamen. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar toch staan er genoeg bijzondere gerechten en drankjes op. Bubble tea bijvoorbeeld! Jasmijnthee met lycheesiroop en popping boba, fruitparels die uit elkaar knappen op het moment dat je er op bijt. Het maakt me vrolijk, zo vaak kun je dat niet bestellen bij restaurants.
Arabische dipjes
Maar dan het good food. We zien een mix van Midden-Oosterse en Aziatische gerechten. We beginnen met wat Libanees brood, waar we verschillende dipjes bij krijgen: houmous, zoet-pittige muhammara (een mix van paprika en walnoten), frisse labneh (yoghurt), olijfolie en wat olijven zelf. Het zijn prima dipjes die we met smaak oppeuzelen. Ook leuk is dat je geen karige hoeveelheid brood krijgt, maar gewoon een flink stuk.
Mijn tafelgenote drinkt daar een frisse cabarnet sauvignon rosé bij, met hints van citrusvruchten. Een mooie start van het mediterrane diner dat ons te wachten staat, zegt ze. De robuuste smaak laat een aangename indruk achter.
Goed gekruid vlees
Als hoofdgerecht hebben we gekozen voor de Bonnefooi Chef’s Table, een selectie gerechten van de chef. Maar als we hadden geweten hoe groot die is, hadden we waarschijnlijk het brood achterwege gelaten. Het is een flink bord dat we geserveerd krijgen.
Hapje voor hapje proeven we van alle gerechten. Een zachte, kruidige viscurry bijvoorbeeld. En een nog zachtere zalm, met een krokant laagje. De vis valt uit elkaar en smelt zowat op de tong. Maar er is ook veel vlees: de köfte, gehaktballetjes, zijn goed op smaak. We krijgen ook twee heerlijke kebabspiesjes. Goed gegrilld, weer lekker gekruid. Bij Bonnefooi weten ze inderdaad wat good food is. Voor erbij krijgen we fijne jasmijnrijst, frietjes, wat salade en alsof het allemaal al niet genoeg is, krijgen we op een apart bord ook wat kipshoarma.
Mijn tafelgenote drinkt een zwoele en zachte rode wijn bij het het hoofdgerecht. Die sluit goed aan op de kruidige en frisse tonen van de vis- en vleesgerechten van de Chef’s Table.
Good mood
Nog even stilstaan bij de bediening: die is voortreffelijk. Vriendelijke mensen die met een glimlach hun werk doen. Voor het toetje lopen we achter een van de medewerkers van Bonnefooi aan. Vooraan de zaak staan een paar stolpen met verschillende cakes of the day. Hier is het Oosterse thema een beetje losgelaten, valt ons direct op. Ik ga zelf voor een taartje van snickers, mijn tafelgenote voor een worteltaart.
We zitten op dat moment eigenlijk al redelijk vol, maar smullen de twee toetjes langzaam op. Het zijn prima taartjes, al valt de snickerscake na zo’n zwaar hoofdgerecht net iets te zwaar op de maag. Ondertussen zijn de andere bezoekers langzaam alweer naar huis gegaan, zien we. Wij tafelen met een kopje thee nog even na. Een good mood krijgen we zeker van Bonnefooi. Ongecompliceerd, lekker én goed eten in een fijne setting met leuke mensen om ons heen. Hier gaan we vaker terugkomen.
Score
Beoordeling: 8,0
Voorgerecht: 7,5
Hoofdgerecht: 8,5
Nagerecht: 7,0
Bediening: 9,0
Ambiance: 8,5
Drank: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
Rekening:
1 bubble tea: €4,00
1 Rose wijn: €4,00
1 Arabian dip mix: €8,50
2 Chefs Table: €43,00
1 Rode wijn: €4,00
1 Gingerbeer: €4,50
1 Americano: €2,60
1 Green Lemon: €2,75
1 Snicker: €4,50
1 Carrotcake: €4,00
Totaal: €81,85
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Buurtbus mag weer rijden, maar niet alle chauffeurs staan te springen: ‘Eerst een prik’
ZUNDERT/ZEVENBERGEN/PRINSENBEEK/STEENBERGEN - De buurtbussen van Arriva gaan maandag in West-Brabant weer rijden. Alleen lang niet alle chauffeurs zien het zitten om weer achter stuur te kruipen. En wachten een vaccinatie af. -
Het begin van Voedselbos Vierhoeven is er, maar de eerste besjes zijn voor de vogels
ROOSENDAAL - Een rijtje kale struikjes en jonge boompjes, parallel aan de sloot. Je ziet het er wellicht niet direct aan af, maar dit is het misschien wel het begin van de toekomst. Zaterdagochtend werd het geplant; het allereerste stukje van Roosendaals eerste voedselbos. -
PREMIUM
Massaal op de motor in coronatijd: ‘Dit kan nog wél samen met vrienden’
WEST-BRABANT - Zelfs met de deuren van de handel dicht, gaan motoren als warme broodjes over de spreekwoordelijke toonbank. In de afgelopen tien jaar lag het aantal verkochte motoren niet zo hoog als in 2020. Zowel nieuw als gebruikt wisselden recordaantallen van eigenaar. ,,Nu beklinken we de deal ergens op een parkeerplaats”, zegt Ronnie Ros van Ros Motoren in Etten-Leur. -
PREMIUM
Van ‘superblij’ tot cynisme: wisselende gevoelens bij Roosendaalse ondernemers bij heropening
ROOSENDAAL - Eindelijk mogen ook de winkels in Roosendaal weer echt klanten in hun zaak ontvangen. Voor de één een enorme opluchting, voor de ander niet meer dan een druppel op de gloeiende corona-plaat. Want of je nu twee klanten in een kledingzaak mag ontvangen of in een gigantisch tuincentrum, dat scheelt nogal wat. -
25-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor bezit softdrugs
BERGEN OP ZOOM - Een 25-jarige man uit Roosendaal is dinsdagavond aangehouden in Bergen op Zoom nadat hij bij een controle softdrugs bij zich bleek te hebben. De politie meldt dat hij een proces-verbaal heeft gekregen.
-
PREMIUM
Nieuw Bravis ziekenhuis gaat er komen, maar bezwaren hangen in de lucht
ROOSENDAAL - De seinen staan op groen: hier en daar lopen nog wat onderzoeken, maar de omvangrijke (procedurele) voorbereiding voor de bouw van het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal loopt gesmeerd. Openstelling van het hospitaal in 2025-2026 moet lukken. -
Audities in De Kring want veel belangstelling voor dansopleiding
ROOSENDAAL - Als je astronaut wilt worden, is het handig als je iets van de sterren weet. Wil je timmerman worden, dan dien je het verschil tussen een bout en een moer kent. En als je een opleiding bij MBO Dans in Goes en Roosendaal wilt gaan volgen, dan moet je toch wel een beetje kunnen dansen. -
PREMIUM
Deze West-Brabantse bedrijven spelen een grote rol bij het vaccineren: ‘Dit maakt me ongelooflijk trots’
WEST-BRABANT - Ga er maar aan staan: in een jaar tijd een paar miljard mensen vaccineren tegen het coronavirus. Een gigantische operatie, waar West-Brabant ook een kleine rol in speelt.