Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Men serveert een biefstuk uit in restaurant Loetje in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Men serveert een biefstuk uit in restaurant Loetje in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Een smakelijke plens jus bij biefstukrestaurant Loetje in Breda

EetrecensieBREDA - Biefstukliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Restaurantketen Loetje opende afgelopen oktober in Breda haar twintigste vestiging. Zelfs op een donderdagavond zijn alle tafeltjes minimaal twee keer gevuld.

De rekening
(2 personen)
Karaf water                € 0,00
2x Chardonnay         € 9,20
3x Rode wijn           € 13,80
Malbec                        € 5,75


Trio van vis             € 14,80
Rundercarpaccio € 12,50
2x biefstuk               € 37,90
Frietjes                         € 3,95
Salade                          € 5,25
Cheesecake                € 6,75
Trio van chocolade € 7,50 +
Totaal € 117,40

Als we de Dr. Batenburglaan in Breda oprijden zien we de verlichting recht doen aan het authentieke gebouw waarin voorheen 55 jaar lang restaurant Mirabelle zat gevestigd. Het pand ligt er schitterend bij.

Bij aankomst vallen twee dingen op. Allereerst dat honden, mits aangelijnd, welkom zijn. Dat zie je niet vaak en is voor hondenbezitters wellicht goed om te weten. En ten tweede: op een doordeweekse dag zit om kwart voor zes de zaak afgeladen vol. Knap als je nagaat dat er plaats is voor minstens honderd eters.

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda