Volledig scherm
PREMIUM
Voor restaurantrubriek Over de Tong restaurant Pampelonne aan het Van Coothplein in Breda. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Een luxe strandgevoel aan Van Coothplein in Breda

EetrecensieMediterrane gerechten met bijpassende wijnen in een restaurant met Franse beachlook: Pampelonne is een chique toevoeging aan Brasserie Bardot en Wijnbar Petit Bardot op het Van Coothplein.

Bij binnenkomst in het oude SNS-pand op het Van Coothplein valt het Franse interieur op. Een klassieke stijl met bistrostoeltjes, kleine ronde tafeltjes en grote spiegels. De bank in marinestijl met blauw en witte strepen, het jute op het plafond en het servies met mediterrane patroontjes. 

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda