Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Bovendonk onder karakteristieke gewelfboogjes. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Een doordeweeks diner uit de kloosterkeuken in Hoeven

EetrecensieHOEVEN - De prachtige ambiance van het vroegere seminarie heeft veel potentie uit te groeien tot een klasserestaurant. De à la carte-keuken van Bovendonk in Hoeven kan die ambitie nog niet waarmaken.

De mevrouw achter de receptie schiet omhoog als we de monumentale hal van het seminarie Bovendonk in Hoeven bewonderend binnenstappen. Of ze ons kan helpen. We zijn verrast over de prettige ontvangst en zoeken een plaatsje uit onder de karakteristieke gewelfboogjes van de brasserie. Stokbrood, speciale biertjes en kruidencrème volgen snel, geserveerd door weliswaar vriendelijke, maar weinig bevlogen medewerkers.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.