Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Richard van Velzen schenkt wijn in voor zijn gasten. © Pix4Profs/René Schotanus

De Veestallen: alleen maar ham en steak? Nee hoor

eetrecensie'De Veestallen', het klinkt een beetje alsof er vooral flinke hammen en stevige steaks op de kaart staan in dit restaurant, maar er zijn net zoveel vis- als vleesgerechten te krijgen. En, zo blijkt, heel fijne kaasjes.

We hadden het niet zo gepland, maar mijn tafelgenote en ik eindigen dit Over De Tong-jaar voor een deel hetzelfde als we begonnen. In januari waren we zeer te spreken over de kookkunsten van chef-kok Randy Dieterman bij Eethuys 1535 in Breda-centrum. Diezelfde Dieterman blijkt nu (tijdelijk) de scepter te zwaaien in de keuken bij De Veestallen in de Belcrum in Breda.

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda