Volledig scherm
PREMIUM
Bleue Bar Bistro aan de Grote Markt in Breda, voor rubriek Over de Tong. © Pix4Profs / Johan Wouters

Botermals vlees bij Bar Bistro Bleue in Breda

EetrecensieBREDA - Midden in het centrum van Breda en toch moesten we even zoeken. Bar Bistro Bleue zit op de hoek van de Grote Markt, maar valt niet erg op. Totdat we binnenstapten.

Quote

Gezouten amandelen en een kannetje water zorgen voor een fijne start

Het Frans georiënteerde restaurant van eigenaar Jack Vink is gevestigd in een voormalige kledingwinkel en is afgelopen september geopend. De binnenkomst is opvallend: er is geen gang, gordijn of tussenschot en dus val je letterlijk met de deur in huis. Een mooi huis, dat wel! Kleine ronde tafeltjes met klassieke bistrostoeltjes staan op een schitterende houten vloer. Schetsen van Franse afbeeldingen aan de muur en overal is dezelfde zeegroene kleur gebruikt. Op de achtergrond klinkt Franse muziek.

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4604 stemmen