Volledig scherm
PREMIUM
Bar Bistro Biarritz aan de Veemarktstraat in Breda © Pix4Profs / Johan Wouters

Bar Bistro Biarritz gaat voor Franse sferen in Breda

EetrecensieEen petit restaurantje is erbij gekomen in Breda. In de Veemarktstraat hebben de eigenaren van Bar Bistro Biarritz, zichzelf het volgende doel gesteld: de Franse keuken in Breda tot leven wekken. 

Quote

De met hout versierde gevel en mi­ni-tafeltjes zorgen voor een klassieke bistrolook

Het is even zoeken, want het tentje dat we gaan uitproberen valt niet echt op. Bar Bistro Biarritz is een klein zaakje dat afgelopen voorjaar haar deuren heeft geopend aan de Veemarktstraat in Breda. De met hout versierde gevel, het kleine raamwerk en de mini-tafeltjes buiten zorgen voor een klassieke bistrolook. En dat is ook de bedoeling, want het restaurant is vernoemd naar het Franse strand Biarritz aan de Atlantische kust.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda