Doe mee!
Volledig scherm
Doe mee! © BN DeStem

Nu ook in de app: puzzels, spelletjes en quizzen

In de app van deze site kun je vanaf vandaag puzzels maken en populaire spelletjes spelen! In de omgeving Fun vind je alle ontspanning en vermaak die je dezer dagen vast af en toe goed kunnen gebruiken. 

Waar kun je de funpagina vinden?

Surf naar bndestem.nl/fun. Ook kun je, als je dat nog niet heeft gedaan, de app downloaden voor een betere beleving. 

In de app kun je vanaf de homepagina swipen naar links en naar rechts. Op die manier kantel je de pagina naar een andere omgeving. Als je naar links veegt kun je eerst het regionieuws selecteren. Nog een keer swipen voor video en bij de derde veeg komt u in de omgeving Fun. Scrol naar beneden en je ziet alle beschikbare puzzels en spellen staan.

Trouwe lezers weten wel waar ze de pagina met sudoku's en woordzoekers kunnen vinden. Het geluk van de mobiele telefoon is dat de mogelijkheden verder reiken dan die van de platte, papieren krant. ,,De doelgroep die puzzelt, speelt ook simpele games”, zegt Rogier Gerritsma, manager entertainment bij DPG Media, de uitgever van deze krant. ,,Dus we hebben de app-pagina uitgebreid met eenvoudige, vertrouwde spellen die mensen even snel tussendoor kunnen doen.” In de lijst staan onder andere Tetris (blokjes stapelen), Patience (individueel kaartspel) en Candy Bubble (behendigheidsspel). Verder staan er ook quizzen tussen over bijvoorbeeld de ramadan en Formule 1, met triviale vragen over de geschiedenis of actualiteit. 

Gerritsma ziet de combinatie van nieuws en vermaak als ‘logisch en passend’ bij de digitale ontwikkeling van de uitgever. Een eigen spelredactie gaat levendig de brug slaan met het nieuws in het spel ‘koprol’, waarbij je in een soort woordzoeker een volledige krantenkop tevoorschijn moet toveren ,,We gaan nog veel meer ontwikkelen in de app dat met actualiteit te maken heeft. Zo zijn we bezig met het creëren van quizzen waarbij live evenementen een rol spelen. Zodat je bijvoorbeeld punten uit kunt delen in de app terwijl je op televisie naar het songfestival kijkt. Het Tourspel waarbij je zelf een ploeg wielrenners samenstelt tijdens een grote ronde, komt ook terug op de funpagina.”

Niet alles is vrij toegankelijk, zegt Gerritsma. ,,Voor sommige spellen vragen we gebruikers om in te loggen en enkele zijn alleen toegankelijk voor abonnees. Voor ons is belangrijk dat mensen het leuk vinden en terugkomen. Dus we denken ook aan spaarsystemen, waarbij je cadeaus krijgt als je bepaalde niveaus haalt. Wat we nu hebben gelanceerd is dus pas het begin.”

Meer uitleg over onze app vind je in onderstaande video....