Een impressie van het toekomstige schoenenmuseum in Waalwijk.
Volledig scherm
Een impressie van het toekomstige schoenenmuseum in Waalwijk. © Civic Architects en DARC Studio

Nieuw schoenenmuseum toont zich bij Dutch Design Week

WAALWIJK/EINDHOVEN - Het Nieuwe SchoenenMuseum in Waalwijk presenteert zich bij de Dutch Design Week in Eindhoven. Bij het grote evenement houdt het lezingen, workshops en een expositie.

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen van het schoenenmuseum aan het Raadhuisplein in Waalwijk.  De opening laat nog wel tot 2021 op zich wachten, maar ondertussen treedt het museum steeds vaker naar buiten. 

Bij de Dutch Design Week van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 oktober pakt het schoenenmuseum flink uit. Zo spreken ontwerpers, kunstenaars en schoenmakers over schoenen, duurzaamheid en innovatie. Naast de lezingen zijn er workshops door het Ambachtshuis, Dutch Shoe Academy, Mutsaers uit Kaatsheuvel en het Schoenenmuseum. 

Verder  worden presentaties gegeven door studenten en oud-studenten van Dutch Shoe Academu, Sint Lucas (Boxtel) en het Hout- en meubileringscollege HMC (Amsterdam).

Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij een speciale expositie van het museum, mode-ontwerpers, schoenontwerpers, Sneakersschool en Renza Frings.

De gemeente Waalwijk houdt vrijdag 18 oktober een netwerkevenement bij de opening van de Dutch Design Week. Verschillende partners van het nieuwe museum komen hierbij samen; van lokale raadsleden, bedrijven tot kennisinstellingen. Vrijdag 25 oktober komt de gemeente met een ‘erfgoedevenement',  waarbij de vraag centraal staat hoe ambachtsmusea een bijdrage kunnen leveren aan innovatie en duurzaamheid in de industrie en het bedrijfsleven. 

De toegang is de hele week gratis.