Volledig scherm
Anete Sabule geeft uitleg over haar afstudeerproject Alter Ego. © Tringa Hasaj

Eindexamententoonstelling Dutch Design Week: ‘Net als een cocon’

EINDHOVEN - Tijdens de eindexamententoonstelling van de Design Academy Eindhoven (DAE) presenteert Anete Sabule (26), student uit Letland, haar project Alter Ego in de voormalige Campinafabriek. 

,,Ik heb sieraden van rubber, vilt en leer gemaakt die je kan dragen. Het is een ketting maar dan voor het hele lichaam. Het project betekent voor mij dat je terugkomt bij jezelf. De accessoires creëren een ruimte tussen de binnen- en buitenwereld. Een ruimte waarbij je tijd voor jezelf neemt, zodat je stil en kalm kunt zijn.”

,,Het nut van de accessoires is dat ze een soort bescherming geven wanneer alles even te veel wordt. In dat moment maak je een tweede laag van jezelf. Net als een cocon. Het is belangrijk om jezelf dan niet te omringen met mensen, maar om juist alleen te zijn en tot rust te komen.”

,,Heel veel mensen bekijken de accessoires. Ze maken foto’s of laten positief commentaar achter op mijn sociale media. Er zitten zelfs mensen tussen die ze willen kopen. Ik zag het meer als een project om mee af te studeren. Daarom wilde ik ze niet verkopen. Maar door de positieve reacties van iedereen denk ik er nu toch wel aan.”

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.