Volledig scherm
Luiza Guidi Tomio bij haar afstudeerproject Māyā. © Tringa Hasaj

Dutch Design Week-studente presenteert haar project: ‘Ik wil een magisch moment creëren’

EINDHOVEN - In de voormalige Campinafabriek geeft ontwerpster Luiza Guidi Tomio (26) uit Eindhoven bezoekers graag een toelichting over Maya, het project waarmee de geboren Braziliaanse afstudeerde aan de Dutch Design Academy. 

,,Ik wil een magisch moment creëren bij het zien van een simpel, leeg kader. Alsof er iets ontbreekt. Je snapt niet waarom het op die muur hangt. Je kunt het kader openen, het licht gaat dan aan en dan begrijp je het. Dan ben je in een vertrouwde omgeving. Als je het kader weer sluit, krijg je minder licht. Als je het opent, krijg je meer licht.”

,,Ik kreeg het idee tijdens mijn tweede leerjaar op de academie bij het zien van een film. In die film werd er een koffer geopend. De koffer gloeide helemaal. Je weet dat er in die koffer iets kostbaars zit, maar je ziet niet wat het is. Dat gevoel wil ik mensen laten ervaren.”

,,Ik ben er tevreden mee. Als je iets bedenkt, kan het niet altijd worden zoals je het je voorstelt. Het is mij wel gelukt. De mensen lachen bij het openen van de kaders. Dat wil ik bereiken. Er zijn potentiële kopers. Ik hoop dat ik nog meer projecten mag maken en deze vervolgens aan de wereld te laten zien.”

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.