Aangeboden door Renault
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van BN DeStem zijn hier niet bij betrokken.

Dutch Design Week: intieme hersengolven en een zelfrijdende VIP-lounge

RenaultWaar vind je in de toekomst je Grote Liefde, wat is een brainwave wedding en hoe ga je daarna 100% elektrisch op huwelijksreis? Kijk nu de Dutch Design Week video-update!

Als de vonk tussen jou en je partner écht overslaat, zie je dat direct terug in je hersenactiviteit. Dat is een van de spannende onderwerpen van Homo Sensorium, het DDW-onderdeel waar de vervagende grens tussen mens en machine centraal staat. Dat betekent boeiende experimenten, workshops én een heuse brainwave wedding. Op je hoofd bevestigde EEG-sensoren brengen daarbij de hersengolven van jou en je zoenende geliefde in kaart. De computer vertaalt die hersenscan in een unieke ‘huwelijkscode’ én 3D-geprinte trouwringen: dat moet wel echte liefde zijn!

Unieke premium service op wielen

Als je je huwelijksreis daarna in stijl wilt starten, spring je direct in EZ-ULTIMO. Dit 100% elektrisch rijdende robotvoertuig is een van de drie futuristische concept cars waarmee Renault zijn visie op mobiliteit in het jaar 2030 illustreert tijdens DDW. Zowel het exterieur als interieur van EZ-ULTIMO zijn uitgevoerd in neo-retro stijl - een hommage aan 120 jaar Renault en zijn luxueuze historische vooroorlogse modellen. De ruime cabine is voorzien van een luxe fauteuil en een tweezitter. Materialen als hout en marmer benadrukken het gevoel dat je plaatsneemt in een VIP-lounge.

Volledig scherm
© Renault

Toekomstauto voor iedereen

In de toekomst kan mogelijk iedereen deze luxe lounge-auto oproepen met een eenvoudige klik in de bijbehorende app. Dat kan dan dankzij het zogenaamde Mobility as a Service, legt Laurens van den Acker uit, sinds 2009 Executive Vice President Corporate Design van Renault. “Omdat deze auto’s autonoom gaan rijden, kun je ze simpelweg oproepen op het moment dat je ze nodig hebt”, vertelt Van den Acker. “Dat betekent dus ook dat iedereen in een luxe lounge-auto kan rijden als je daar even zin in hebt – tijdens je huwelijksreis bijvoorbeeld!”

 Futuristische Nederlandse primeur

Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. In samenwerking met Bright en AD verzorgt DDW-partner Renault deze dagelijkse video-update. Renault grijpt het grootste designevenement van Noord-Europa aan om zijn innovatieve visie op elektrisch rijden en mobiliteit in het jaar 2030 met de bezoekers te delen. De Europees marktleider op het gebied van 100% elektrische auto’s presenteert liefst drie conceptmodellen tijdens DDW. De futuristisch ogende EZ-GO, EZ-PRO als EZ-ULTIMO zijn voor het eerst te zien in Nederland. Verder worden bezoekers met 35 exemplaren van de nieuwe Renault ZOE tussen de verschillende DDW-locaties rondgereden. 

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’

Advertisement