Aangeboden door Renault
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van BN DeStem zijn hier niet bij betrokken.

Dutch Design Week: innovatieve ideeën en technologie voor een duurzamer leven

RenaultEen duurzamere wereld begint bij jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld neveldouchen, in een Wikkelhuis gaan wonen, of autorijden op zonne-energie, zien we vandaag in de DDW video-update.

Steeds meer Nederlanders gaan op zoek naar mogelijkheden om bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Als je daar echt werk van wilt maken, kun je bijvoorbeeld in een Wikkelhuis gaan wonen. Met de van 24 lagen karton en milieuvriendelijke lijm gemaakte onderdelen van het Amsterdamse Fiction Factory zet je zo je ideale eigen huis of kantoor in elkaar. Het is net Lego! En dankzij de modulaire opzet ‘klik’ je er ook heel makkelijk een warmtepomp of zonnecollectoren op.

Bidirectionele laadtechnologie

DDW-partner Renault zet volop in op duurzame energie. Voor een project in Utrecht zijn bijvoorbeeld twee exemplaren van de Renault ZOE uitgerust met bidirectionele laadtechnologie. Bij de juiste weeromstandigheden produceren zonnecollectoren en windmolens meer energie dan we op dat moment gebruiken. Opslaan is echter relatief duur. De nieuwe technologie slaat stroom op in autobatterijen, en levert die weer terug aan het elektriciteitsnet als er pieken in het verbruik zijn. Het gebruik van duurzame energie wordt zo in de toekomst veel bereikbaarder en nog goedkoper.

Volledig scherm
© Renault

Supersnel opladen

DDW-bezoekers rijden dit jaar sowieso tussen de verschillende locaties in 35 exemplaren van de nieuwe, 100% elektrische nieuwe Renault ZOE. De Franse pionier op het gebied van elektrisch rijden heeft opladen opnieuw makkelijker en sneller gemaakt. “Dankzij de unieke Caméléon-lader kun je nu bij elke openbare laadpaal met maximaal vermogen opladen”, vertelt Laurens van den Acker, sinds 2009 Executive Vice President Corporate Design van Renault. “Als je met het nieuwe Combined Charging System oplaadt bij een snellaadstation langs de snelweg, kun je binnen een halfuur alweer 150 kilometer doorrijden. En de maximale actieradius van de nieuwe ZOE, die nu beschikbaar is, is ruim 30 procent gestegen tot 395 kilometer.”

Futuristische Nederlandse primeur

Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. In samenwerking met Bright en AD verzorgt DDW-partner Renault deze dagelijkse video-update. Renault grijpt het grootste designevenement van Noord-Europa aan om zijn innovatieve visie op elektrisch rijden en mobiliteit in het jaar 2030 met de bezoekers te delen. De Europees marktleider op het gebied van 100% elektrische auto’s presenteert liefst drie conceptmodellen tijdens DDW. Net als de nieuwe ZOE zijn de futuristisch ogende EZ-GO, EZ-PRO als EZ-ULTIMO voor het eerst te zien in Nederland!

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’

Advertisement