Aangeboden door Renault
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van BN DeStem zijn hier niet bij betrokken.

Dutch Design Week: de razendsnelle ontwikkeling van e-mopeds en elektrische auto’s

RenaultSnel, stijlvol én milieubewust reizen? Dankzij innovatieve technologie en design gaan e-mopeds en elektrische auto’s razendsnel vooruit, zien we vandaag in de Dutch Design Week video-update.

Nederland heeft de e-bike al massaal omarmd. Hoog tijd dat we dat nu ook doen met de e-moped, vinden ze bij Brekr. Natuurlijk zijn er al flink wat elektrische scooters en brommers op de markt. Maar die lijken toch vooral nog heel erg op hun brandstof slurpende voorgangers. Voor het ontwerp van de Brekr B4000 deed de Doetinchemse producent daarom een beroep op Ivo Roos. Die ontwierp eerder immers ook al de Nederlandse ‘e-bike van het jaar’ 2018 en 2019. Dankzij twee slimme accu’s en een aluminium frame haalt deze stijlvolle e-moped een topsnelheid van 45 kilometer per uur.

Efficiënter en duurzamer

Hoe snel de ontwikkeling van elektrische voertuigen voortraast, kunnen bezoekers aan Dutch Design Week ook aan den lijve ondervinden. Zij worden deze week namelijk met 35 exemplaren van de nieuwe Renault ZOE tussen de verschillende DDW-locaties gereden. Als pionier en Europees marktleider werkt de Franse autoproducent doorlopend aan nieuwe mogelijkheden om elektrisch rijden nog efficiënter en duurzamer te maken. Zo vergroot de nieuwe batterij de actieradius van Europa’s beste verkochte 100% elektrische stadsauto bijvoorbeeld tot 395 kilometer.

Volledig scherm
© Renault

Connected concept cars

Met drie futuristisch ogende concept cars toont Renault de DDW-bezoeker ook hoe 100% elektrisch autorijden in de toekomst eruit gaat zien. Die auto van de toekomst is connected, vertelt Laurens van den Acker uit, sinds 2009 Executive Vice President Corporate Design van Renault. “Dankzij hoogwaardige dataverbindingen tussen jouw auto, andere voertuigen en de omgeving ‘weten’ auto’s straks bijvoorbeeld precies wanneer je moet remmen”, aldus Van den Acker. “Of hoe snel ze moeten rijden om files te voorkomen. Daardoor gaan we ons nog sneller en duurzamer verplaatsen.”

Futuristische Nederlandse primeur

Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. In samenwerking met Bright en AD verzorgt DDW-partner Renault deze dagelijkse video-update. Renault grijpt het grootste designevenement van Noord-Europa aan om zijn innovatieve visie op elektrisch rijden en mobiliteit in het jaar 2030 met de bezoekers te delen. De Europees marktleider op het gebied van 100% elektrische auto’s presenteert liefst drie conceptmodellen tijdens DDW. De futuristisch ogende EZ-GO, EZ-PRO als EZ-ULTIMO zijn voor het eerst te zien in Nederland: een échte primeur dus! 

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’

Advertisement