Volledig scherm
Het centraal station in Eindhoven. © Vincent Wilke

DDW geen last van problemen treinvervoer

EINDHOVEN - Volgens de organisatie van de Dutch Design Week ondervinden treinreizigers weinig problemen om naar Eindhoven te komen. ,,We vragen daar nadrukkelijk naar, maar tot op heden horen we geen klachten”, aldus DDW-woordvoerster Anoek Hagenaars.  

Bij Boxtel wordt aan het spoor gewerkt, vandaar dat er vanuit Tilburg en Den Bosch geen treinen richting Eindhoven gaan. Door een aanrijding met een persoon op het spoor bij Weert zaterdagochtend bereikt ook de trein uit het zuiden Eindhoven niet meer. 

,,Dat er bij Boxtel gewerkt zou worden, wisten we", zegt Hagenaars. ,,De NS heeft dat prima opgepakt door bussen in te zetten. Dat gaat heel soepel en goed. Wat de treinen uit het zuiden betref: ik neem aan dat dat een tijdelijk probleem is.”

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.