350.000 bezoekers voor 18de DDW: ‘Kwaliteitsslag gemaakt’

Ondanks de ietwat haperende start wat de logistiek en het weer betreft, is de 18e editie van de Dutch Design Week uitstekend verlopen. Ruim 350.000 bezoekers trok het jaarlijkse designfestival naar Eindhoven, dat is iets - 5.000 - minder dan vorig jaar..

Martijn Paulen is blij met de wederom toegenomen kwaliteit van de presentaties, de verschillende discussies en praatprogramma’s. ,,In alle gebieden van de DDW is duidelijk dat er ook dit jaar weer een kwaliteitsslag gemaakt is en dat stemt zeer tevreden. Niet alleen de DDW, maar alle individuele ontwerpers, teams en collectieven zijn weer meer volwassen geworden; heel mooi om dat vast te kunnen stellen.” Verheugd is Paulen ook met de reacties die hij hoort van de ontwerpers: ,,Die zijn blij, er zijn goede contacten gelegd, de juiste mensen zijn op de juiste plaatsen verschenen. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor: die 2600 designers verder brengen.”

Afspraken

Het eerste weekeinde had de DDW niet alleen te kampen met slecht weer, maar ook met een afgesloten treinverbinding en een afgesloten snelweg richting Eindhoven. ,,Dat was inderdaad ongelukkig, maar we hebben contact met de betrokken diensten en hebben afspraken kunnen maken voor volgende jaren.”

De organisatie nam gisteren afscheid van de vier ambassadeurs van dit jaar, en maakte gelijk die van 2020 bekend. Daar zit een – voor de Eindhovense designwereld – heel bekende naam tussen: Lidewij Edelkoort is een van de drie ambassadeurs van de komende week. Edelkoort was voorheen directeur van Design Academy Eindhoven en oprichter en curator van Het Designhuis in Eindhoven. Sean Carney, hoofd Philips Design en de in Rotterdam gevestigde designer Sabine Marcelis, in 2011 afgestudeerd aan DAE, zijn de twee andere ambassadeurs.

Academy

Bij de afstudeertentoonstelling van Design Academy Eindhoven in de voormalige melkfabriek Campina langs het kanaal, zijn ruim 50.000 bezoekers ontvangen. Dat is vrijwel hetzelfde als vorig jaar.

DDW op Strijp-S, Klokgebouw.
Volledig scherm
DDW op Strijp-S, Klokgebouw. © FotoMeulenhof
DDW op Strijp-S Klokgebouw
Volledig scherm
DDW op Strijp-S Klokgebouw © FotoMeulenhof