René Vermeulen (R) en Piet Jansen (L) met kleinzoon Augusta voor het Spuihuis dat de komende maanden volledig achter de steigerpijpen verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
René Vermeulen (R) en Piet Jansen (L) met kleinzoon Augusta voor het Spuihuis dat de komende maanden volledig achter de steigerpijpen verdwijnt. © Pix4Profs/Tonny Presser

Restaurant het Spuihuis toe aan grondige opknapbeurt: ‘We pakken meteen de hele buitenkant aan’

BERGEN OP ZOOM - Nog even en de monumentale gevel van restaurant het Spuihuis in Bergen op Zoom verdwijnt volledig achter een muur van steigerpijpen. Het eeuwenoude pand is hard toe aan een grondige opknapbeurt. Komende maanden gaat het dak er compleet af, vertelt chef-kok René Vermeulen terwijl een bouwploeg de dakpannen een voor een in een stortkoker laat verdwijnen. 

  1. Kok Rene Vermeulen neemt 't Spuihuis in Bergen op Zoom over

    Kok Rene Vermeulen neemt 't Spuihuis in Bergen op Zoom over

    BERGEN OP ZOOM - "'t Spuihuis is ons tweede huis geworden. Alles gebeurt hier voor ons'', zeggen chefkok René Vermeulen (29) en gastvrouw Astrid van de Par (30). Daarmee zeggen ze niks teveel: ze leerden elkaar kennen op het werk, werden tijdens de ProefMei in 2009 verliefd en zijn in 2014 in 't Spuihuis getrouwd. En nu krijgt hun verhaal een spannend nieuw hoofdstuk, want vanaf 1 januari 2017 mogen zij zich de eigenaren noemen van 't Spuihuis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom